Prins la vamă cu un permis fals, pe care l-a cumpărat cu 600 de euro

Polițiștii de frontieră cercetează un cetățean din Republica Moldova după ce la controlul de frontieră s-a constatat că permisul de conducere prezentat era fals.

În 10 septembrie. în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România un cetățean din Republica Moldova. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, conducea un autoturism înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră i-a fost solicitat și permisul de conducere, ocazie cu care s-a constatat că acest document, ce avea însemnele autorităților din Republica Moldova, e fals.

În legătură cu cele constatate, tânărul a declarat că a urmat cursurile unei școli de șoferi în țara natală, dar, pentru a obține cât mai repede permisul de conducere, a plătit suma de 600 de euro unei persoane care i-a oferit documentul într-un timp foarte scurt, fără a mai parcurge toate etapele pentru obținerea în mod legal a unui permis autentic.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.