VIDEO | Primul cod roșu de caniculă. Meteorologii spun că temperaturile vor atinge recordurile absolute ale perioadei

Astăzi în Maramureș, Oltenia, vestul și nord-vestul Transilvaniei, sud-vestul și centrul Munteniei, local vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele termice se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie în cursul nopții, local valorile termice nu vor coborî sub 20 de grade. Joi și vineri în județele Maramureș,Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș recomandă cetățenilor să evite în perioadele de caniculă și disconfort termic expunerea la soare, mai ales în intervalul orar 10.00-18.00. Specialiștii menționează că trebuie reduse deplasările care nu sunt esențiale, respectiv evitate locurile aglomerate și neventilate, Este important ca populația să consume între 2 și 4 litri de lichide pe zi, fără a aștepta apariția senzației de sete, fructe și legume proaspete. Pentru a preveni deshidratarea trebuie evitat consumul de băuturi care conțin cofeină, zahăr, respectiv băuturi alcoolice, dar și a alimentelor ușor perisabile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.