Primarul municipiului Sighetu Marmației a conferit titlul de Cetățean de onoare profesoarei de dans Krisztina Kővy și titlul de Cetățean de onoare post-mortem pictorului Péter Ütő Erzsébet.

La propunerea consilierului local Béres Ildikó Ibolya, în cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, 28 februarie primarul municipiului Sighetu Marmației a conferit titlul de Cetățean de onoare profesoarei de dans Krisztina Kővy și titlul de Cetățean de onoare post-mortem pictorului Péter Ütő Erzsébet.

Sunt două personalități îndrăgite de sigheteni, care au contribuit prin activitatea lor artistică la formarea tinerelor generații, iar actul de astăzi este o recunoaștere a activității lor valoroase.

Doamna Krisztina Kővy este profesor de dans la Școala de artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmației, arbitru internațional și artist desăvârșit, care a reușit în cariera sa de peste 37 de ani să pună și să impună Sighetul pe harta orașelor care se pot mândri cu formații de dans sportiv recunoscute în țară și peste hotare.

Astăzi când ar fi trebuit să împlinească 90 de ani de viață, comunitatea sigheteană a acordat titlul de Cetățean de onoare post-mortem doamnei Péter Ütő Erzsébet. Profesoară de desen la Școala Generală nr. 3 și la Școala de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmației timp de 40 de ani, a avut o carieră artistică bogată, dublată de cea de formator de talente, de mentor.

A fost o persoană caldă, prietenoasă, modestă, respectată și apreciată. Tablourile sale se regăsesc în mai multe colecții particulare din Austria, Elveția, Germania, Suedia, Ungaria, Canada, Japonia și România”, a declarat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.