VIDEO | Primarul din Borșa a realizat un demers fără precedent în Maramureș

Primarul din Borșa, a realizat un demers fără precedent în Maramureș. Totul pentru a dezvolta zona Parcul Național Munții Rodnei.

Sătul de promisiuni neonorate, Ion Sorin Timiș, primarul Orașului Borșa a decis să se asocieze cu primarul de Moisei și Săcel și să formeze împreună cu alte 19 primării din vecinătate ITI Munții Rodnei.

Este un demers istoric, realizat pe modelul ITI Delta Dunării. Dacă mă întrebați ce au în comun primăriile din Maramureș și Bistrița, vă voi răspunde simplu: o zonă unică în țară, Parcul Național Munții Rodnei. UE pune la dispoziție 2,3 miliarde de euro bani pe care îi putem investi în proiectele comunitare de devoltare”, a subliniat Ion Sorin Timiș.

În cadrul acestei asocieri, va fi posibilă atragerea unor fonduri europene pentru toate cele 22 de primării, în funcție de specificul fiecăreia. Astfel, în zonă se va dezvolta o rețea turistică având toate obiectivele necesare, cu toate sporturile de iarnă sau de vară, și având la dispoziție o mulțime de bogății naturale.

Avem toate ingredientele pentru succes și acum avem și instrumentul pentru a-l obține. Munții Rodnei pot concura cu succes Alpii, trebuie doar să gândim proiecte pentru a-i pune în valoare”, a mai adăugat Timiș.

Asocierea a fost parafată la finele lunii noiembrie, la Lunca Ilvei, în Județul Bistrița.

sursa foto: facebook primăria Borșa

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.