VIDEO | Primăria Sighet va primi în dar o statuie în bronz a scriitorului ”Elie Wiesel”

Prezent la evenimentul de Comemorare a Victimelor Holocaustului la Casa ”Elie Wiesel”, primarul Horia Scubli a anunțat că la începutul lunii aprilie, primăria va primi în dar o statuie în bronz a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, scriitorul ”Elie Wiesel”.

Municipalitatea va marca cei 75 de ani ce au trecut  de la eliberarea lagărelor naziste, printr-un eveniment care va avea loc în 2 aprilie. Cu acest prilej, primaul Horia Scubli anunță că va fi inaugurată și o statuie din bronz a scriitorului ”Elie Wiesel” pe care un evreu din Monte Carlo o va face cadou municipalității.

”Vom amplasa în data de 2 aprilie o statuie din bronz care va înlocui statuia din gips pe care o avem acum la primărie, este vorba despre mulajul statuii din bronza amplasată în curtea casei ”Elie Wesel”. Noi la la primărie vom avea o statuie din bronz cu ”Elie Wiesel” pe care am primit-o din Monte Carlo. Om cere cu această ocazie colaborarea muzeului și îi vom chema pe cei care cred că acest eveniment trebuie pus în evidență având în vedere că în luna aprilie, Elie Wiesel a fost eliberat din lagăr, și vom comemora această zi în fața primăriei”, a nunțat primarul Horia Scubli.

În curtea casei muzeu ”Elie Wiesel” este amplasată o statuie din bronz a laureatului premiului Nobel pentru Pace ”Elie Wiesel”, iar mulajul din gips al statuii, care acum e amplasat la primărie, își va găsi un loc undeva în sălile Muzeului Culturii Evreiești din Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.