PNL: Primăria Baia Mare blochează aflarea adevărului despre banii plătiți de cetățeni pentru salubrizare

Primarul Cătălin Cherecheș încearcă să blocheze aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat cu banii plătiți de băimăreni în 2021 pentru salubrizare. Angajații Primăriei, plătiți din bani publici, au refuzat deja de două ori să se prezinte în fața Comisiei care analizează relațiile economice și cheltuirea banilor publici în relația Primărie -Drusal, în condițiile în care această comisie a fost înființată în mod legal printr-o Hotărâre a Consiliului Local.

Conform Hotărârii Consiliului Local, această comisie este abilitată să analizeze relațiile economice și cheltuirea banilor publici în relația cu Drusal, să analizeze toate procesele aflate pe rol cu operatorul de salubritate, să verifice modalitatea de executare a contractelor de salubrizare stradală și menajeră și, desigur,  să vină cu propuneri de remediere, în regim de urgență, a actualei situații de criză.

Pentru a afla concret care este situația plăților Primăriei către Drusal și ce s-a întâmplat cu banii plătiți anul trecut de băimăreni pentru salubrizare, membrii comisiei i-au chemat pe angajații Primăriei care dețin informațiile respective să vină să prezinte toate datele în cadrul comisiei. Aceștia au refuzat să vină, iar membrii comisiei au discutat inclusiv despre sancționarea lor cu diminuarea salariului în cazul în care vor continua cu această atitudine.

,,Este de neconceput ca angajații Primăriei, care sunt plătiți din bani publici, să nu vină în fața unei comisii a Consiliului Local, constituită în mod legal, pentru a prezenta informații de interes public. Băimărenii trebuie să știe ce a făcut Primăria cu banii colectați de la ei anul trecut pentru salubritate și de ce acești bani nu au ajuns la Drusal pentru a nu ne confrunta astăzi cu o criză fără precedent a gunoaielor. Primăria Baia Mare are o responsabilitate față de cetățeni și trebuie să prezinte în mod transparent cum stau lucrurile. Băimărenii nu mai pot fi duși de nas cu un foc de artificii sau cu luminițe de sute de mii  și milioane de lei, când gunoiul devine un pericol real pentru sănătatea lor. Așteptăm ca primarul să își asume responsabilitatea, iar angajații Primăriei să se prezinte în fața fața comisiei cu toate informațiile și datele de care aceasta are nevoie pentru a lămuri lucrurile și pentru a veni cu o soluție la problema salubrizării orașului,, a declarat deputatul PNL Călin Bota, președintele PNL Baia Mare.

Comisia pentru verificarea relațiilor dintre Primărie și Drusal a fost înființată prin votul Consiliului Local la inițiativa PNL Baia Mare și  își propune să vină cu răspunsuri concrete la multe întrebări pe care le pun băimărenii în aceste zile în legătură cu criza gunoaielor și cu banii pe care i-au plătit pentru salubrizare.

 

Biroul de presă

PNL Baia Mare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.