Prima semifinală Eurovision 2023 se desfășoară astăzi

Au început emoţiile pentru concurenţii Eurovision Song Contest 2023. Prima semifinală Eurovision 2023 are loc în data de 9 mai, la Liverpool. Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaijan, Cehia, Olanda şi Finlanda sunt ţările care vor intra în această seară în concursul Eurovision 2023, iar reprezentanţii lor vor urca pe scenă în dorinţa de a obţine un loc în finala care va avea loc sâmbătă, 13 mai.

În afară de locuitorii acestor ţări, în această semifinală votează şi fanii Eurovision din Franţa, Germania şi Italia, la care se va adauga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă o noutate a regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflaţi în ţări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicaţiawww.esc.vote.

Românii vor putea urmări spectacolul la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR +, începând cu ora 22.00. Cu o zi înainte, artiştii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate.

În aşteptarea celei de-a doua semifinale de la Liverpool, din data de 11 mai, reprezentantul României a susţinut foarte multe evenimente de promovare fiind prezent la conferinţe de presă, întâlniri cu fanii şi şedinţe foto şi a fost solicitat să ofere interviuri pentru platformele de social media care transmit informaţii despre fenomenul Eurovision.

Theodor Andrei a câştigat Selecţia Naţională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte ţara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”. Artistul va intra în concurs din poziţia a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct, în zilele 9, 11 şi 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.