Prima ediție Baia Mare Half Maraton – pentru fiecare kilometru alergat de concurenți se va planta un arbore

Peste 700 de alergători vor lua startul în prima ediție Baia Mare Half Maraton, competiție de alergare adresată publicului larg, iubitor de mișcare. Startul și finish-ul vor avea loc în inima orașului.

În 26 Septembrie, Baia Mare aleargă pentru… pădurea Baia Mare Half Marathon. ”Pentru fiecare kilometru pe care-l vor alerga concurenții se va planta un arbore”, anunță organizatorii de la Rotary Club Baia Mare.

Începând cu cei mai mici alergători, categoria 4-6 ani și până la seniorii orașului, toți participanții sunt dornici să contribuie la pădurea Baia Mare Half Marathon.

Baia Mare Half Marathon reunește în total patru curse competitive și două necronometrate.

Dacă alergi cursa de semimaraton (21 km) contribui cu 21 de copaci plantați. Fiecare membru al ștafetei de 3x7km contribuie cu câte șapte copaci, iar dacă parcurgi proba de cross (7km) ajuți cu 7 copaci plantați. Cu 5 copaci îți aduci contribuția în cazul în care participi la cursa de o milă (1.600m), în timp ce fiecare participat la cele două curse necronometrate (cursa populară de 3 km și cursa pentru copii) contribuie cu câte 3 copaci.

”Dacă dorești să contribui mai mult, aleargă mai mult! Programul este în așa fel construit încât să poți participa la 1 milă (start ora 9:00), semimaraton 21km (start ora 9:30) și poți face și primul schimb la ștafetă (start comun cu semimaratonul și cu cross 7 km, ora 9:30). Contribuția ta va fi astfel de 32 de copaci!”, fac calculul organizatorii evenimentului.

“Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri, iar ceea ce se întâmplă în ultimii ani nu ne dă speranţe de mai bine, mai ales în zona noastră a Maramureșului,” afirmă organizatorii Rotary Club Baia Mare.

”Pădurea Baia Mare Half Marathon va depinde de fiecare dintre voi, de efortul și determinarea voastră!”, subliniază organizatorii.

Alături de scopul caritabil  în domeniul susținerii pădurilor, evenimentul urmărește promovarea mișcării în aer liber, încurajează persoanele de toate vârstele și preocupările să facă mișcare și nu în ultimul rând, promovează Municipiului Baia Mare și Maramureșul în Europa și în lume.

Baia Mare Half Marathon este un proiect Rotary Club Baia Mare suținut de Municipiului Baia Mare.

Acest eveniment deschide seria proiectelor aflate în an aniversar, Rotary Baia Mare împlinind anul acesta 25 de ani de activitate în folosul comunității.

 

Persoană de contact: Mihaela Vlad – mihaelavlad2008@yahoo.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.