Prezență memorabilă a județului Maramureș în cadrul Tourism & Travel Expo, Chișinău

În perioada 16-18 februarie, la Chișinău a avut loc cea de-a XXVII-a ediție expoziției internaționale de turism și călătorii Tourism & Travel Expo, cel mai mare eveniment din Republica Moldova dedicat industriei turismului. Această manifestare face parte din suita târgurilor internaționale de turism la care județul Maramureș ia parte, la invitația Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului.

Din delegația județului nostru în cadrul evenimentului au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș și ai Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”. Printre oficialitățile care au vizitat standul județului Maramureș s-au numărat Sergiu Prodan, Ministrul Culturii din Republica Moldova, Ovidiu-Viorel Năftănăilă, însărcinat cu afaceri, ad-interim al Ambasadorului României în Republica Moldova Răzvan Pârcălabescu, director de cabinet la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Strategia de promovare în cadrul acestui târg a avut în vedere scoaterea în evidență a celor mai reprezentative elemente ale patrimoniului turistic, precum și prezentarea Maramureșului ca peisaj cultural unic în lume. Bogăția folclorică, belșugul gastronomic, arta populară, patrimoniul UNESCO, precum și alte aspecte definitorii pentru identitatea noastră culturală au constituit principalele repere care au fost prezentate publicului evenimentului.

Județul Maramureș s-a făcut remarcat încă de la deschiderea manifestării, când talentul artistic al membrilor Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” a fost răsplătit cu runde îndelungi de aplauze. De altfel, cântecul și jocul popular au însoțit prezența județului nostru la Tourism & Travel Expo pe parcursul întregului eveniment, voia bună a maramureșenilor fiind molipsitoare. La fel de mult interes au stârnit și poveștile nemuritoare despre fascinantul Maramureș și legendele sale, care au fost relatate cu multă căldură de către membrii delegației. Nu doar vizitatorii au fost interesați de oferta turistică a județului Maramureș, ci și posturile de televiziune prezente, care s-au asigurat că aceasta ajunge și pe micile ecrane.

De asemenea, printr-o inițiativă de schimb de bune practici, un membru al delegației județene a avut o intervenție în cadrul panelului oficial de discuții, unde a fost invitat să vorbească despre activitatea Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș. Un alt moment important al acestor zile l-a reprezentat întrevederea cu Î.P.S. Petru, Mitropolitul Basarabiei, cu care delegația județeană a dezbătut perspective de dezvoltare a turismului ecumenic prin organizarea unor pelerinaje la mănăstirile din Maramureș și Bucovina şi Republica Moldova.

Încă o dată, colaborarea excepțională dintre instituțiile participante s-a materializat printr-o reprezentare de succes a destinației turistice Maramureș, fapt confirmat de sutele de vizitatori care s-au declarat cuceriți oferta turistică prezentată și au promis că vor veni să se convingă că Maramureșul este demn de renumele său.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.