Prevenirea, un joc serios…

În săptămâna 21-25 februarie polițiștii de prevenire au fost prezenți în trei unități de învățământ din județul Maramureș: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare, Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și Liceul Pedagogic „Taras Sevchenko” din Sighetu Marmației.

Activitățile derulate au avut ca teme, siguranța în mediul online, prevenirea consumului de droguri și prevenirea infracțiunilor sexuale.

La activități au participat peste 140 de copii de nivel primar și liceal.

Aceștia au aflat modalitățile prin care pot să prevină victimizarea în mediul online. Au aflat care sunt efectele consumului de substanțe, de la alcool și tutun până la substanțele de risc și mare risc. De asemenea au aflat care sunt infracțiunile pe care le pot comite sub influența alcoolului și al drogurilor și care sunt sancțiunile.

La activitățile de prevenire a consumului de droguri a fost prezent și un reprezentant al Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog care a „provocat” elevii să se implice într-un joc distractiv, pin utilizarea ochelarilor care simulează consumul de alcool și droguri.

Elevii au avut ocazia să realizeze cât de distorsionat vedem în momentul în care am consumat mai mult alcool și de ce este atât de periculos să conduci un vehicul sub influența alcoolului. De asemenea au constatat că sancțiunile pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a drogurilor sunt justificate.

Într-o societate în care rolul educației s-a diluat, iar tentațiile sunt la tot pasul, tinerii au nevoie de îndrumare, de repere și de sprijin pentru a se dezvolta armonios și pentru a-și forma caractere solide, care să facă față tuturor provocărilor pe care viața le oferă. Pentru asta polițiștii de prevenire vă reamintesc, dragi părinți, că rolul covârșitor în educația copiilor vă revine. Oferiți-le mai multă atenție, mai multă dragoste copiilor dumneavoastră și stabiliți reguli.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.