PREVENIRE: Scăpările de gaze îți pot distruge viața și locuința

Scăpările de gaze sunt periculoase deoarece este suficientă o scânteie pentru a declanșa o explozie.

Este important să acționezi responsabil dacă te afli în situația de a simți miros puternic de gaz în locuință, sau orice încăpere.

Este necesară evacuarea cât mai rapidă a persoanelor din locuință. Fii atent să nu folosești nici un dispozitiv electric, să stingi sau să pornești lumina cât încă te afli în incinta încăperii cu acumulare de gaze.

Înainte de a părăsi locuința deschide geamurile pentru a ajuta la dispersarea gazului din încăpere, dacă acest lucru este posibil.  Este indicat să anunți evenimentul la numărul unic de urgență 112 și să contactezi distribuitorul de gaze naturale. Odată ajunse la fața locului, echipele de intervenție vor lua toate măsurile care se impun pentru a opri scurgerea și a efectua reparații la instalația de gaze, dacă este cazul.

Așteaptă la o distanță de siguranță până când ți se confirmă remedierea problemei și posibilitatea de a intra din nou în clădire.

Pentru a te simți în siguranță în propria locuință este recomandată montarea unui senzor de gaz, care te va avertiza imediat ce o cantitate mică de gaze s-a acumulat în încăpere.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.