Prețul lemnului de foc pentru populație a scăzut în ultimul an la Direcția Silvică Maramureș

Prețul lemnului de foc pentru populație a scăzut în ultimul an la Direcția Silvică Maramureș. Dacă anul trecut metrul cub de lemn de foc s-a vândut cu 174 de lei, anul acesta prețul a scăzut la 130 de lei metrul cub.

 Dacă la nivel național preţul mediu de vânzare în acest an este de 170 de lei pe metrul cub, la lemnul de foc, cu o creştere mică faţă de anul trecut, când preţul mediu de vânzare a fost de 154 de lei pe metrul cub, fără TVA, Direcția Silvică Maramureș vinde lemn de foc cu 130 de lei metru cub. Ieftinirea se datorează înregistrării unui excedent de lemn care trebuie vândut. De la începutul anului și până în prezent Direcția Silvică Maramureș a vândut în jur de 20 000 de metri cubi de lemn de foc.

”Direcția Silvică Maramureș are la dispoziție pentru populație lemn de foc pe tot parcursul anului. De la 1 ianuarie și până acum am vândut în jur de 20 000 de metri cubi de lemn de foc, iar anul trecut am vândut, până la finele anului, 22 000 de metri cubi de lemn de foc. Sezonul de vârf sunt lunile august –septembrie, înaintea începerii sezonului rece, dar sperăm să mai vindem până la finele anului în jur de 2-3000 de metri cubi de lemn de foc”, spune Mihai Sajerli, șef Birou Producție Direcția Silvică Maramureș.

Aproape jumătate din totatul gospodăriilor din România utilizează lemnul de foc ca mijloc de încălzire, conform datelor ultimului recensământ naţional, acesta reprezentând principala sursă de încălzire a gospodăriei la nivelul ţării.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.