Preşedintele Traian Băsescu propune un compromis pe marginea reorganizării administrative şi revizuirii Constituţiei

Preşedintele Traian Băsescu propune un compromis pe marginea reorganizării administrative şi revizuirii Constituţiei

Preşedintele Traian Băsescu le-a propus partidelor parlamentare, la Palatul Cotroceni, un compromis pe marginea celor două subiecte referitoare la reorganizarea administrativ-teritorială şi a revizuirii Constituţiei, subliniind că acelaşi lucru nu îl propune la tema referitoare la reducerea numărului de parlamentari.În opinia preşedintelui, procesul de descentralizare care priveşte opt judeţe ar putea fi mult mai profund şi real, în condiţiile în care "se cheltuieşte extraordinar de mult cu funcţionarea statului". "Vă propun un compromis şi o privire legată de cele două subiecte în paralel – reorganizarea şi revizuirea Constituţiei – ceea ce ne permite realizarea compromisului", a spus şeful statului.
El a invitat totodată reprezentanţii partidelor de la Cotroceni să participe la lucrările consultative ale unui comitet în care să se încerce anticiparea efectelor deprecierii situaţii unor state din zona euro asupra României, cu atât mai mult cu cât avem peste 20 % din activitatea bancară din România desfăşurată de către bănci care provin dintr-un stat extrem de afectat.
"Nu în ultimul rând, solicit sprijinul Opoziţiei în mişcarea acestor două proiecte plecând de la premisa că ştiu ce spuneţi dvs – lege pentru 300 de parlamentari, dar eu cred că trebuie revizuită Constituţia, dacă punem la pachet şi nevoia de reorganizare administrativă", a spus preşedintele Băsescu.
Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) au început, marţi, în jurul orei 14,00, la Palatul Cotroceni, temele ce urmează a fi abordate fiind revizuirea Constituţiei şi reorganizarea teritorial-administrativă a României.
Şeful statului a trimis pe 14 iunie o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la Palatul Cotroceni, la o discuţie cu privire la revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă a teritoriului României. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.