PREMIERĂ MONDIALĂ: Corul Madrigal, videoclip filmat la Machu Picchu

Pe 14 martie, Corul Madrigal a filmat un videoclip în vestigiile citadelei sacre Machu Picchu din Munţii Anzi, o premieră mondială pentru muzica corală.

Aflat pentru prima dată în turneu în America de Sud, cu recitaluri şi concerte în Lima, Cusco şi Aguas Caliente, echipa Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a organizat filmarea episodului al doilea a seriei „Muzică contemporană românească în spaţii antice contemporane” la 2.400 de metri altitudine, la Machu Picchu, unul dintre cele mai frumoase şi misterioase spaţii străvechi ale lumii.

Noul videoclip „Machu Picchu – Suita corală din Ţara Oaşului”, ce are la bază lucrarea semnată de compozitorul român Dariu Pop în interpretarea Corului Madrigal, va fi lansat la sfârşitul lunii aprilie 2024.

Primul episod al seriei, „Sarmizegetusa Regia – Flăcări şi roţi” a fost filmat în situl dacic din Munţii Oaş şi a fost lansat pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale.

Considerat „oraşul pierdut al incaşilor”, Machu Picchu face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1983, fiind considerat „o capodoperă absolută a arhitecturii şi un testimoniu unic al civilizaţiei Inca”.

Turneul Madrigal în Peru este organizat la invitaţia Ambasadei României în Republica Peru, cu sprijinul Ministerului Culturii şi al Institutului Cultural Român.

Sursa: Corul Madrigal

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.