VIDEO | Pregătiri tehnice pentru alegeri

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură sprijinul de comunicaţii şi tehnologia informaţiei pentru buna desfăşurare a alegerilor locale organizate în 27 septembrie.

Astfel, începând cu data de 3 august, STS a asigurat serviciile de telecomunicaţii speciale şi de comunicaţii de voce şi date pentru birourile electorale de circumscripţie, precum şi resursele necesare pentru configurarea adreselor de poştă electronică ale acestor birouri electorale.

Totodată, începând cu data de 7 august, au fost distribuite terminalele telefonice mobile pentru a asigura serviciile de voce destinate centrelor de suport pentru relaţia cu publicul şi cu birourile electorale ierarhic inferioare constituite pe lângă birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti.

În această perioadă, specialiştii STS instalează infrastructura de comunicaţii necesară funcţionării Sistemuuil informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. În acest sens, personalul STS verifică nivelul acoperirii GSM a operatorilor publici în locaţiile secţiilor de votare, iar în situaţia în care este necesar, asigură echipamente de comunicaţii pentru amplificarea semnalului.

Specialiştii STS desfăşoară activităţi pentru dezvoltarea aplicaţiei informatice pentru verificarea dreptului la vot, precum şi a aplicaţiei informatice pentru centralizarea proceselor-verbale, utilizate de Biroul Electoral Central.

Sunt în derulare sesiuni de examinare practică, în centre de evaluare, pentru selectarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, conform planificărilor efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.