Pregătiri de Paște: Tradiții pascale lăpușene de la Rogoz

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, s-a desfășurat evenimentul ”Tradiții pascale lăpușene”, în cadrul Casei Muzeu din satul Rogoz, localitate care se bucură de recunoaștere internațională datorită Bisericii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. 

Manifestarea a fost organizat de Primăria Târgu Lăpuș, Casa Muzeu Rogoz și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș. Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat de Laura Danci – șeful Serviciul Relații Publice, Raluca Costaș – consilier în cadrul Biroul Informare Turistică și Claudiu Dobrican – consilier în cadrul Compartimentului Promovarea Județului.

Evenimentul ”Tradiții Pascale Lăpușene” și-a dorit să promoveze obiceiurile pascale, meșteșugurile transmise din generație în generație, portul popular și gastronomia specifică zonei, cu rețete secrete bine păstrate de-a lungul timpului. 

Participanții au avut posibilitatea de a încondeia ouă și de a da o mână de ajutor la prepararea produselor specifice Sărbătorilor Pascale, alături de gazdele primitoare. Evenimentul s-a încheiat cu o degustare savuroasă, la care au fost invitați toți participanții. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.