Prefectul Sandu Pocol, cetăţean de onoare al comunei Lozna

Prefectul Sandu Pocol, cetăţean de onoare al comunei Lozna

 Prefectul Sandu Pocol a fost desemnat cetăţean de onoare al comunei Lozna. Festivitatea de înmânare a titlului a avut loc duminică, 31 iulie a.c., în cadrul manifestărilor organizate de către Primăria şi Consiliul local Lozna, cu ocazia întâlnirii dedicate fiilor satului.
     Manifestarea a debutat, în zona centrală a comunei, cu inaugurarea şi sfinţirea de către un sobor de preoţi a monumentului ridicat în memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa în cele două războaie mondiale. Prefectul de Maramureş şi şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă "Gheorghe Pop de Băseşti" al judeţului Maramureş, colonel Ion Pop au depus o coroană de flori la monument, în semn de respect şi de omagiere a eroilor neamului.
       Primarul comunei Lozna a dat citire documentului prin care reprezentantul Guvernului în Maramureş a fost făcut cetăţean de onoare al comunei pentru faptul că nu şi-a uitat locurile natale, s-a implicat şi a sprijinit dezvoltarea comunităţii locale.
       Prefectul Sandu Pocol a mulţumit pentru titlul acordat şi a spus :"M-am născut aici, la Lozna, însă viaţa şi-a urmat cursul aşa cum este firesc pentru fiecare dintre noi. Important este că ne întoarcem de fiecare dată cu drag acasă,
şi că indiferent unde suntem şi ne-am stabilit acum sau poziţia pe care o deţinem vremelnic contribuim atât cît ne stă în putinţă la dezvoltarea comunei natale. Iniţiativa şi decizia primarului şi a membrilor consiliului locale de a-mi acorda acest titlu mă onorează, dar în acelaşi timp mă obligă la o mult mai mare responsabilitate faţă de consătenii mei. Vă înmânez şi eu, domnule primar Augustin Sabo un trofeu, în semn de respect pentru păstrarea tradiţiilor populare autentice şi pentru continuarea unei sărbători tradiţionale care le dă ocazia loznenilor să se întâlnească cu rudeniile stabilite în ţară sau în ţări europene.
      Programul folcloric al manifestării a fost susţinut de catre Sandu Pop (Văru’ Săndel), cunosct actor şi rapsod, fiul al Loznei, împreună cu invitaţii şi prietenii săi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.