Precizări de la MAE pentru românii blocaţi temporar în Africa de Sud

În contextul suspendării curselor aeriene către Uniunea Europeană ca urmare a identificării unei noi variante de coronavirus în Africa de Sud, Ministerul Afacerilor Externe vine cu unele precizări.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice şi consulare ale României în Africa de Sud s-au aflat şi se află în contact permanent cu cetăţenii români care au solicitat sprijin consular.

MAE face un apel către toţi cetăţenii români aflaţi încă în Africa de Sud care doresc să părăsească ţara şi nu şi-au notificat încă prezenţa şi intenţia de a se repatria să o facă în cel mai scurt timp.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Pretoria: +27 0123464231; +27 124600061 şi ale Consulatului General al României la Cape Town: +27 021 761 5932; + 27 021 761 22 84, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +27 828 19 1765 sau cel al oficiului consular +27 79 27 22 466.

MAE le recomandă cetăţenilor români aflaţi în statele afectate de noua variantă de coronavirus să menţină legătura cu companiile aeriene, operatorii de turism, precum şi cu misiunile diplomatice şi consulare ale României din zonă, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situaţia o impune.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să analizeze cu atenţie oportunitatea oricărei deplasări către statele afectate de noua variantă de coronavirus şi să se informeze temeinic anterior deplasării prin consultarea secţiunii Atenţionări de călătorie COVID-19 de pe pagina de internet a MAE https://www.mae.ro/node/51759 pentru informaţii privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

Sursa: MAE

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.