Potențial de energie geotermică la Mireșu Mare

Ioan Mătieș, primarul comunei Mireșu Mare, a participat ieri la primul eveniment dedicat viitorului energetic  „Viitorul energiei – energia geotermală”. În localitatea Mireșu Mare există un potențial ridicat de exploatare a energiei geotermale, iar Consiliul Județean Maramureș face demersuri importante pentru realizarea proiectelor de producere a energiei curate.

Cu această ocazie, am întâlnit nenumărați specialiști cu care am discutat despre tehnologiile geotermale existente și despre necesitățile legislative pentru sprijinirea acestor tipuri de proiecte în viitor”, a declarat Ioan Mătieș.

În cadrul evenimentului, Călin Ungur, director S.C. Termoficare Oradea S.A., a vorbit despre deschiderea administrației orădene în privința susținerii exploatării energiei geotermale. Raluca Covrig, director Afaceri Publice și Comunicare – Federația Patronală de Petrol și Gaze și Radu Dudău, director Energy Policy Group, au vorbit despre necesitatea unei strategii privind energia viitorului.

Din postura de membru al Comisiei pentru industrii și servicii, voi face toate demersurile necesare pentru asumarea măsurilor curajoase pe care trebuie să le luăm pentru obținerea independenței energetice a României”, a mai spus Ioan Mătieș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.