Pompierii maramureșeni sărbătoresc astăzi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România

Ziua Pompierilor din România – 175 de ani de devotament, curaj, sacrificiu și eroism. De la bătălia de pe Dealul Spirii, de acum 175 de ani, pompierii români dau dovadă în fiecare zi de curaj, iubire de semeni și sacrificiu absolut pentru bunăstarea comunității și salvarea de vieți omenești.

Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul I.S.U. Maramureș la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, primăriei Baia Mare și primăriilor, unde ISU Maramureș are subunități, șefi și comandanți ai unităților aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre active și în rezervă ale inspectoratului.

În cadrul ceremoniei, cadrele militare care s-au remarcat pe parcursului anului, îndeplinindu-și cu succes misiunile încredințate, au fost avansați în gradul următor, înainte de termen. Totodată, o serie de cadre militare au fost recompensate cu mulțumiri și citări prin ordin de zi pe unitate.

Tot cu această ocazie, ISU Maramureș a oferit diplome de merit membrilor echipajului de prim ajutor care s-a clasat pe locul al doilea la nivel național și au șansa de a participa în luna octombrie, în insulele Canare, la etapa mondială a Competiției de Descarcerare și Acordare Prim Ajutor Calificat.

Diplome de merit au mai primit și serviciile voluntare și private pentru situații de urgent, pentru activitatea desfășurată în zona de competență. Printre serviciile voluntare premiate a fost și SVSU Mireșu Mare, care s-a clasat pe locul întâi la nivel național, în cadrul Concursului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

La finalul ceremoniei, militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri ” Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat un exercițiu tactic.

Astăzi, când marcăm Ziua Pompierilor din România, ne îndreptăm gândurile de recunoștință către eroii care își pun toată dăruirea și priceperea în misiuni care vizează apărarea vieții, a bunurilor și a mediului. Dragi pompieri, vă mulțumesc pentru contribuția majoră la depășirea situațiilor de criză, vă felicit pentru rolul esențial de salvatori și vă doresc ca succesul să vă fie alături în fiecare misiune.Respect, apreciere și recunoștință pompierilor români și maramureșeni! La mulți ani!” – a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dispuși să-și riște viața în în fiecare zi pentru viața sau bunurile altora, îi sărbătorim astăzi pe cei care de multe ori ajung eroi. Mulțumiri pentru sacrificiul vostru!” – a declarat Dan Ivan, deputat USR Maramureș.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș, transmite colegilor pompieri următorul mesaj:

Azi, la ceas aniversar, cu onoare, considerație și recunoștință, adresăm colegilor noștri pompieri prețuirea noastră pentru efortul continuu și susținut, profesionalismul și abnegația pe care le arată cu fiecare cursă contra cronometru în care se aruncă pentru a salva vieți omenești.

Pentru implicarea de zi cu zi, disciplina, pasiunea și devotamentul demonstrate, dragii noștri colegi pompieri vă asigurăm de profundul nostru respect, de continuă prețuire și stimă. Apreciem curajul și sacrificiul depuse de dumneavoastră în fiecare misiune în care dovediți că sunteți adevărați luptători și apărători ai vieții.

De aniversare, din partea colectivului Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș primiți urările noastre de sănătate, bucurii și misiuni ușoare, însoțite de tradiționalul ,,La mulți ani!”. La mulți ani fericiți tuturor pompierilor!”

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.