Pompierii maramureşeni – maeştri bucătari

Pompierii maramureşeni – maeştri bucătari

Sâmbătă, 23 iunie, în localitatea Zalău, judeţul Sălaj, în incinta Castrului Roman POROLISSUM, a avut loc cea de-a treia ediţie a Concursului de gătit în aer liber “Masters Cook – Maestri Bucatari”, competiţie găzduită de membri I.P.A. (Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor) Sălaj. S-au înscris în concurs 13 echipe din Ungaria şi România, care s-au întrecut în prepararea mâncărurilor specifice fiecărei zone: bogracs, gulaş, diverse tocăniţe din carne de vânat, ciorba de peste, fasole la cazan, varza murata cu costite, diferite retete tradiţionale.
Juriul, compus din iubitori şi cunoscători ai artei gastronomice, a avut menirea de a stabili câştigătorii cupelor şi medaliilor puse în joc „…o sarcină nu tocmai uşoară din cauza măiestriei şi dibăciei tuturor bucătarilor” – a declarat un membru al juriului.
Concurentii in fata juriului plt.maj. Manu Dorin – ISU Maramureş  şi plt. Bohotici Gheorghe- ISU Maramureş
IPA REGIUNEA 4 MARAMUREŞ   a participat cu 2 echipe din cadrul I.S.U. Maramureş, respectiv echipa “Bucătarii de Urgenţă” din care au facut parte: plt.maj. Manu Dorin, plt.adj. Obiş Cristina, plt. Maj. Giurgi Rizuca, plt. Bohotici Gheorghe şi echipa “Toţi 4 cu Foc” din care au facut parte : plt.adj. Bacinschi Mugurel, plt. maj.Cânţa Cosmin, plt. maj. Molnar Mihai şi plt. Herţeg Gabriel.Cele două echipe au luat marele premiu respectiv locul I.
Premiile s-au acordat diferenţiat, pe 2 categorii :
– mancaruri gatite in aer liber ( tocanite fripturi)
– mancaruri gatite in aer liber ( ciorbe, supe , bogracs)
 S-a ţinut cont, bineînţeles, atât de gust, cât şi de originalitatea prezentării preparatelor în faţa juriului.
la  felul doi de mancare (supe ciorbe) clasarea a fost urmatoarea:
Locul I echipei  FII SALAJULUI din cadrul IPA REGIUNEA 2 SALAJ
Locul 2 echipei GYAL din cadrul IPA BUDAPESTA
Locul 3 echipei Gyula din cadrul IPA GYULA( Ungaria) Pentru felul întâi de mancare ( fripturi tocanite) clasarea a fost urmatoarea:
locul I echipei  Toti patru ,,Cu Foc,, din cadrul IPA REGIUNEA 4 MARAMURES
Locul 2 echipei Cocosul infocat din cadrul IPA SZOLNOK (ungaria)Locul 3 echipei Mediensis din cadrul IPA REGIUNEA 1 SIBIU
MARELE PREMIU  a fost  căştigat de echipa BUCĂTARII DE URGENTA din cadrul IPA REGIUNEA 4 MARAMUREŞ  care au reuşit să impresioneze juriul cu o delicioasa  tocanita de ciuperci şi o combinatie de carne de ied, vita si porc.
Au fost premiate toate echipele participante care au reuşit să binedispună prin modul de prezentare al mâncărurilor. La final, toţi concurenţii şi invitaţii au degustat din felurile de mâncare preparate, declarându-se cu toţii mulţumiţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.