Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au donat sânge

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş şi-au început ziua de ieri într-un mod diferit. Tot cu o acţiune, dar nu în trafic, ci la Centrul de Transfuzii Sanguine din Maramureş. Donarea de sânge rămâne o tradiţie de la care nu s-au abătut nici în acest an.

În general oamenii donează sânge atunci când vine vorba de o rudă, un prieten sau o persoană apropiată. Prin natura meseriei, poliţiştii rutieri investighează accidente de circulaţie, fiind printre primele persoane care intră în contact cu victimele. Tragediile la care sunt martori îi fac să fie mai sensibili şi să conştientizeze, poate mai mult decât alte categorii de persoane, nevoia de sânge a unora dintre răniţi.  Ştiind totodată că Centrul de Transfuzii Sanguine din Maramureş se confruntă cu o criză de donatori, aceştia au răspuns şi de această dată prezent „apelului la viaţă”.

Pornind de la ideea că acest gest de suflet are menirea să aducă un strop de bucurie, speranţă şi şansă la viaţă, poliţiştii vor oferi tichetele primite în urma donării pentru ameliorarea unor cazuri sociale aflate în evidenţa Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţe „Constantin Opriş” Maramureş. Misiunea de ieri demonstrează că poliţiştii fac tot posibilul să contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire sau vindecare a persoanelor care depind de transfuzii de sânge.

IPJ Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.