Polițiștii, la discuții cu băimărenii, spre a-i povățui cum să se păzească de hoți

Polițiștii din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare s-au întâlnit ieri cu cetățenii pentru a discuta despre măsurile de prevenire a furturilor din buzunare și din locuințe precum și despre modul de operare a infractorilor, pentru a ști cum să își protejeze bunurile și locuințele.

  • Este vară, bunurile pe care le avem asupra noastră sunt mai vizibile, bijuteriile, portmoneul sau telefonul mobil sunt ținte pentru hoții de buzunare. Avem adesea obiceiul ca telefonul și portmoneul să le ținem într-un buzunar la spate, de unde cu foarte mare ușurință aceste bunuri pot fi sustrase de către hoți.
  • Totodată temperaturile fiind mai ridicare, ținem ferestrele mai mult deschise și adesea uităm să le închidem atunci când plecăm de acasă, iar hoții profită de acest fapt.
  • Apoi, este și perioada vacanțelor, când plecăm de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar dacă nu suntem atenți la câteva detalii, lăsăm fără să ne dorim indicii hoților, cum că nu suntem acasă. O căsuță poștală plină de reclame este unul dintre acestea. O fotografie postată pe rețelele de socializare în timp real este un alt indiciu.
  • Astfel este important să rugăm un vecin de încredere să ne ridice corespondența, inclusiv reclamele. Este bine să lăsăm chiar o sursă de lumină pornită pentru ca, odată cu lăsarea întunericului, să dăm impresia că suntem acasă. Și, bineînțeles, bucuria vacanței o putem împărtășii cu prietenii la întoarcere.
  • De asemenea este important să nu lăsăm cheia locuinței la îndemâna hoților, sub un preș, într-un ghiveci sau pe tocul de la ușă. Foarte utile sunt sistemele de supraveghere video, care, prin simplul fapt că sunt montate, țin vizitatorii nepoftiți la distanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.