Poliţiştii, în tabăra de vară de la Dumbrăviţa

În perioada 08 – 12 iulie, la Dumbrăviţa are loc prima ediţie din acest an a taberei de vară pentru copii. Parteneri de tradiţie  deja, nici de această data poliţiştii n-au putut lipsi de la întâlnirea cu cei peste 90 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, aflaţi în tabără.

Astfel că azi, 9 iulie, s-au adunat poliţiştii de prevenire cu cei de la Secţia 1 Poliţie Rurală Groşi, pe raza căreia se derulează tabăra, i-au luat şi pe cei de la Biroul Rutier Baia Mare cu motocicleta din dotare şi, sub paza lui Vis de la Grupa Canină, s-au înarmat cu jocuri, filme şi exerciţii demonstrative şi au petrecut o oră plină energie, în mijlocul copiilor.

În funcţie de grupa de vârstă, copiii au avut parte de activităţi diferite pregătite de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

 Astfel, cei cu vârste între 5 şi 7 ani s-au întrecut în a realiza cele mai reprezentative desene pe asfalt pe teme privind circulaţia pe drumurile publice. Grupa de vârstă 8 – 10 ani şi-a testat cunoştinţele în materie de măsuri de siguranţă şi a participat la un exerciţiu demonstrativ care exemplifică cele mai potrivite reacţii într-o situaţie de pericol. Cei mai mari au discutat despre formele de manifestare a fenomenului de  bullying, despre consecinţe dar şi despre cum ar trebui evitate astfel de situaţii. Vizionarea unor filme educative a contribuit la mai buna înţelegere a aspectelor prezentate.     

Poliţiştii vor participa la astfel de activităţi ori de câte ori prezenţa sau sfaturile lor pot fi de folos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.