Polițiștii de prevenire și antidrog, în tabăra de karting din Baia Mare

Pentru că e perioada vacanței, când taberele și-au deschis porțile, polițiștii de prevenire și cei de la antidrog au considerat oportun să fie prezenți la tabăra de karting din Baia Mare pentru a discuta cu copiii despre pasiunea pentru mașini și despre riscul consumului de droguri.

Copiii au împărtășit cunoștințele lor despre droguri, despre consumul de alcool, tutun și au experimentat starea pe care o simt cei care sunt sub influența alcoolului și a drogurilor prin utilizarea ochelarilor care simulează consumul acestor substanțe. S-au plimbat printre jaloane, s-au dat cu trotineta, au încercat și cu bicicleta și au constatat cât poate fi de periculos și doar să mergi pe picioarele tale atunci când creierul este inundat de aburii alcoolului sau ai drogurilor.

Copiii au declarat că preferă să rămână la pasiunea lor, cea pentru karting, care este mult mai distractivă, chiar dacă folosind viteza pot să se confrunte cu unele pericole, însă în cadrul taberei totul este în siguranță și au parte numai de distracție.

Polițiștii de prevenire au mai adus în discuție o temă de actualitate, cea a siguranței în mediul online, tot pentru că e vacanță și tentația de a petrece mai mult timp pe calculator, pe jocuri sau pe rețelele de socializare este mai mare.

Copiii au primit câte o broșură cu măsuri preventive și cu date statistice privind atacurile cibernetice și pornografia infantilă, rezultate din studiul realizat la nivel național prin Proiectul Ro Cyberex.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.