Poliţiştii de prevenire, la Sighetu Marmaţiei

Periplul poliţiştilor de prevenire a ajuns şi în şcolile din Sighetu Marmaţiei. În ultimele două săptămâni poliţiştii de prevenire însoţiţi de cei de la  Compartimentul de Relaţii Publice au fost prezenţi în trei unităţi de învăţământ din municipiul Sighetu Marmaţiei: Școala Gimnazială nr. 2, Şcoala Gimnazială „George Coșbuc” și Școala Gimnazială „Dr. Mihaly de Apsa”.

Temele discutate au fost variate, de la siguranța elevilor acasă, la școală și pe stradă, la răspundere penală, la prevenirea agresiunilor sexuale și a consumului de droguri.

La activități au participat peste 300 de elevi, de diferite vârste, de la clasa a IV-a, la clasa a VIII-a, precum și și cadre didactice.

Elevii au manifestat interes pentru temele abordate. Au  fost curioși, unii chiar curajoși prin faptul că au  recunoscut anumite comportamente delincvente, au pus întrebări, și-au clarificat diferite noțiuni. Au înțeles și au conștientizat consecințele comportamentelor lor, pericolul iminent și riscurile cu care se pot confrunta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.