POLIȚIȘTII au călătorit prin Orășelul copiilor

În calitate de parteneri ai Asociației Studențești AMICUS, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș au răspuns și în acest an invitației de a colabora și a participa la evenimentul  Orășelul copiilor organizat duminică, 16 iunie, în Parcul Regina Maria din Baia Mare.

Astfel, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranța Școlară, Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Biroul Protecția Animalelor, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale au petrecut o zi de vară autentică într-un orășel al copiilor.

Ca în fiecare an, a fost organizat un orășel în miniatură pentru cei mici, cu scopul de a se familiariza cu lumea celor mari.

Copiii au avut ocazia să urce pe o motocicletă și într-o autospecială de poliție, au putut să vadă tehnica amprentării și conținutul trusei polițiștilor criminaliști, sub atenta supraveghere a eroilor în uniformă au putut să observe o armă adevărată, au aflat cum trebuie să se comporte cu animalele pentru a nu fi sancționați de poliție. De asemenea, copiii au fost polițiști pentru o zi cu sprijinul polițiștilor de la Biroul Siguranța Școlară și au aflat informații utile despre lege, răspundere penală, prin joc la Roata Prevenirii.

Alături de poliție, în orășel au putut fi vizitate Primăria, Banca, Biserica, Muzeul, Spitalul, Serviciul de ambulanță, Jandarmeria, Salvamontul, Pompierii, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

Înghețata, desenele pe față și zâmbetele au fost pe chipul fiecărui copil. Prezența polițiștilor le-a făcut ziua mai frumoasă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.