VIDEO | Polițiștii, alături de copii și în varianta taberelor online

Chiar dacă anul acesta vacanța mare este marcată de prezența pandemiei, care ține porțile taberelor tradiționale închise, polițiștii de prevenire sunt alături de copii prin taberele organizate în mediul online.

Astfel cu sprijinul American International School of Transylvania polițiștii sunt alături de copiii și voluntarii din tabără,  cu mesaje, sfaturi, informații utile, indiferent unde își petrec timpul liber, acasă, pe stradă, într-un parc la joacă sau în mediul online.

”Scopul proiectului este de a-i ajuta pe copii și tineri să înțeleagă că independența nu este doar un drept, ci și o responsabilitate. Că pentru a fi independent trebuie să respecți niște reguli, indiferent de vârstă și să îți iei măsuri de siguranță, indiferent unde te afli, acasă, pe stradă, într-un parc la joacă sau în mediul online”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

Activitățile se vor realiza în mediul online prin prezentarea unor materiale sugestive și prin dezbaterea acestora. Iar pentru că tabăra are ca scop învățarea și perfecționarea limbilor străine, iar printre voluntari se află și tineri străini li s-a propus copiilor și tinerilor formularea de mesaje, idei, concluzii, feedback în limba engleză pe temele discutate. Partenerii proiectului, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității pe de o parte și American International School of Transylvania pe de altă parte doresc să continue colaborarea și după începerea anului școlar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.