POLIŢIE: Macedonia şi-a închis graniţa pentru imigranţii clandestini

POLIŢIE: Macedonia şi-a închis graniţa pentru imigranţii clandestini

 Macedonia şi-a închis "complet" graniţa pentru imigranţii clandestini, după ce Slovenia şi Serbia au anunţat impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte accesul acestora pe teritoriul lor, a declarat, miercuri, un ofiţer de poliţie pentru Reuters.

Potrivit Ministerului de Interne din Macedonia, niciun imigrant nu a intrat marţi din Grecia pe teritoriul acestei ţări.
Macedonia a introdus, duminică, măsuri suplimentare la frontiera cu Grecia, permiţând doar tranzitul refugiaţilor care vin din zone unde în mod clar este război. Spre exemplu, conform autorităţilor elene, Macedonia permitea trecerea refugiaţilor din regiunea siriană Alep, dar nu a celor care locuiesc în Damasc (Siria) sau în Bagdad (Irak).
În urmă cu aproximativ două săptămâni, Macedonia a impus alte restricţii la frontiera cu Grecia, permiţând doar trecerea refugiaţilor din Siria şi Irak. Din cauza restricţiilor, 13.000-14.000 de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în Occident sunt blocaţi în nordul Greciei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.