POLIȚIA RUTIERĂ: 200 de șoferi testați alcoolscopic și 279 de vitezomani sancționați contravențional în Maramureș

În acest sfârșit de săptămână polițiștii rutieri, sub coordonarea Serviciului Rutier Maramureș, au acționat zilnic pe arterele județului pentru siguranța traficului rutier și depistarea conducătorilor auto care nu se conformează legislației rutiere în vigoare.

Respectarea vitezei legale a fost principalul obiectiv de verificare al polițiștilor rutieri, având în vedere faptul că viteza excesivă este principala cauză generatoare de accidente rutiere. Astfel, 279 de conducători de autovehicule au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea acestei prevederi, iar 28 de pietoni pentru încălcarea normelor care îi vizează.

Polițiștii rutieri au efectuat aproximativ 200 de testări cu aparatul etilotest, pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

În urma neregulilor constatate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 75 de permise de conducere și au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, polițiștii maramureșeni au constatat 16 infracțiuni rutiere, din care două au fost săvârșite de conducătorii auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și opt dosare penale au fost întocmite pentru conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.

Totodată, a fost luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de un bărbat de 52 de ani, care a condus un autoturism cu o alcoolemie de 1,71mg/l alcool pur în aerul expirat și având permisul de conducere anulat.

Polițiștii maramureșeni se află zilnic în exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar în cazul depistării unor abateri săvârșite de conducătorii de autovehicule vor fi luate măsurile legale care se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.