Politia de Frontiera Romana aniverseaza astăzi 148 ani de existenta institutionala

Politia de Frontiera Romana aniverseaza astăzi 148 ani de existenta institutionala

Astăzi  24 iulie 2012, Politia de Frontiera Romana aniverseaza 148 ani de existenta institutionala.Momentul a fost marcat la sediul ITPF Sighetu Marmaţiei prin avansarea la termen si inainte de termen pentru merite deosebite in exercitarea atributiilor de serviciu a 298 poliţişti de frontieră.
 
            In cei 148 ani de existenta – si nu numai, deoarece apararea hotarelor tarii a existat din cele mai vechi timpuri – Politia de Frontiera Romana a parcurs mai multe etape de transformare si perfectionare, in functie de caracterul perioadei istorice traite, insa indiferent de forma de organizare sau denumire, misiunea a ramas intotdeauna aceeasi, cea de strajer al legalitatii, ordinii si linistii la frontiera.
Azi la sediul ITPF Sighetu Marmatiei s-au desfasurat activitati de cinstire a înaintaşilor precum şi de recompensare a eforturilor depuse de proprii lucratori, in indeplinirea atributiilor specifice, fiind apreciati asa cum se cuvine cei care au inregistrat rezultate deosebite in apararea fruntariilor tarii.
Astfel, 10 ofiteri si 23 agenti au fost avansati inainte de termen, la gradul profesional urmator, 2 dintre lucratorii nostri – un ofiter si un agent – primind titlul de " politistul de frontiera al anului 2012 ".
 Ofiterul premiat cu acest titlu onorant – Subinspector de poliţie PAŞCA ROMULUS-CONSTANTIN şi cel mai bun agent al Politiei de Frontiera Romane din acest an Agent principal de poliţie FIŢ IOAN CRISTIAN s-au remarcat prin depistatea mai multor acţiuni de contrabandă
şi a mai multor fapte de corupţie şi în legătură cu corupţia. De asemenea au  desfăşurat activităţi specifice de poliţie judiciară, obţinând rezultate foarte bune în supravegherea frontierei de stat şi pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.
Totodată au fost avansaţi la termen, la gradul profesional următor 59 de ofiţeri şi 206 agenţi de poliţie.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.