VIDEO | PNL Maramureş, despre criza energetică

În cadrul conferinţei de presă susţinută vineri la sediul PNL Maramureş, conducerea organizaţiei judeţene a punctat câteva puncte de vedere despre criza energetică din România. 

„Am văzut că prețul pe megawat/oră a crescut cu 2 lei mai mult decât vârful istoric din 2017. Adică a ajuns la 507 lei /m² oră. Criza din Valea Jiului cu greva minerilor, lipsa de investiții din ultimii ani în sistemul energetic și producția scăzută, importurile masive de energie, au dus la acest lucru. Din punctul de vedere al PNL acest lucru se poate ameliora doar dacă vom face investiții în infrastructura energetică din România. De la producție la distribuție. Noi am propus un set de măsuri. Avem soluții pentru aceste lucruri, guvernele liberale au încercat să demareze astfel de proiecte, însă se pare că stânga nu dorește să investim nimic, doar să dăm pensii și salarii.

Iar dacă dăm doar pensii și salarii am văzut că creșterile care au avut loc anii anteriori de când este acest guvern în funcție sunt stopate în acest moment în scumpirile în lanț care au loc pe absolut toate categoriile de produse și servicii. Asta pentru că prețurile la energie au crescut, prețurile la produsele de bază au crescut, inflația crește văzând cu ochii și toate aceste lucruri nu duc decât la o putere de cumpărare mai slabă decât după aceste măriri. Deși aceste măriri ar trebui să ducă la o creștere a nivelului de trai și a puterii de cumpărare a românilor.”, a declarat preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan.

PNL propune investiții, propune ca banii pe care companiile de stat care activează în domeniul energetic îi obțin ca și profitabilitate să nu fie conform ordonanțelor acestui guvern – 90% duși spre bugetul de stat, ci să fie reinvestiți și atunci se va vedea acest lucru și în puterea de cumpărare a populației, mai spun liberalii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.