Ploi, ninsori şi temperaturi scăzute. Cum va fi vremea în week-end

Ploi, ninsori şi temperaturi scăzute. Cum va fi vremea în week-end
Sâmbătă, valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte a ţării. În regiunile din jumătatea de sud-est înnorările vor persista mai ales pe timpul zilei şi vor cădea precipitaţii pe arii relativ extinse, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
La munte, în sud-estul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, în Muntenia şi Oltenia vor fi ploi, lapoviţă şi doar trecător ninsoare, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În cursul nopţii precipitaţiile, cu precădere ninsori, se vor semnala doar pe arii restrânse în extremitatea de răsărit, iar spre dimineaţă şi în cea de vest. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special ziua la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada, local în Moldova, unde trecător vor fi ninsori viscolite, precum şi în Dobrogea şi Bărăgan.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad.
Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru începutul lunii ianuarie. În vestul şi nord-vestul ţării, iar la începutul zilei în estul extrem vor fi înnorări şi precipitaţii locale, mai ales sub formă de ninsoare. În celelalte zone cerul va fi temporar noros, va ninge slab pe arii restrânse la munte şi în Transilvania, în special seara şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi în sud-est.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.