Video|Plin de mărțișoare, dar mai greu cu clienții

A mai rămas puțin până la începutul lunii martie și ca în fiecare an Parcul central din Sighet a fost împânzit de mărțișoare. De la tradiționalul ghiocel sau coșar și până la broșe sau coșulețe cu flori,  cumpărătorii găsesc mărțișoare pentru toate buzunarele.

De ieri pe platoul din Parcul Central din Sighet s-au instalat tarabele cu mărțișoare. Comercianții stau în frig cu orele ca să își vândă marfa însă deocamdată clienții se lasă așteptați.

”Prețurile sunt mici, dacă nu este lume nu avem cui să le dăm și le dăm la prețuri mici. Avem cu 1 leu, cu 3 lei, cel mai mare e 5 lei. Eu le fac toate, câte unu fac într-o jumătate de oră, o oră”, a spus un comerciant.

”Avem diferite mărțișoare, pentru copii, pentru doamne, pentru domnișoare. Prețurile nu sunt exagerat de mari, sunt negociabile. Sighetenii caută mărțișoare în formă de ghiocei, trifoi, coșarii, astea tradiționale. Vânzările au fost slabe până acum dar sperăm să apară oamenii de acum. Cei mai în vârstă cumpără mai multe mărțișoare deocamdată, sperăm ca mâine, poimâine să vină și cei tineri, să cumpere și la școli”, a adăugat un alt comerciant.

Anul acesta prețurile mărțișoarelor variază între 1 leu și câteva zeci de lei, în funcție de materialul din care sunt confecționate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.