VIDEO | Plăți și controale de la A.P.I.A. Maramureș

În perioada 1 martie – 11 iunie, 2021 s-au depus la APIA Maramureș 33 722 de cereri, reprezentand cereri de plată directe sau anumite măsuri de dezvoltare rurală. Suprafața solicitată la plată de către fermieri a depășit cu 150 000 de hectare. Inspectorii APIA anunță controale în teren, în perioada care urmează.

Comparativ cu anul 2020, numărul cererilor depuse, a fost mai mic cu 156, dar suprafața solicitată a crescut cu 1837 de hectare.

În această perioadă, APIA efectuează și cotroale administrative.

Efectuăm primele controale administrative, inclusiv controlul preliminar. Înștiințăm fermierii pe această cale că acolo unde sunt neconcordanțe, fermierii vor fi contactați de funcționarii APIA în vederea clarificărilor. În această perioadă, fermierii, dacă nu sunt ținta unui control la fața locului, își pot retrage suprafețele cu neconcordanțe fără a suporta sancțiuni, în termen de 25 de zile”, spune Ioan Florin Urs, director executiv APIA Maramureș.

Tot în perioada următoare se vor efectua și primele vizite în teren ale inspectorilor APIA privind verifcarea normelor de eco-condiționalitate.

Ulterior, se vor demara în această vară controalele în teren la fermierii vizați, dar vor fi verificați și fermierii din eșantionul de teledetecție pentru anumite scopuri de control pentru care  au fost selectați la control.

Dosarele fermierilor se vor pregăti din punct de vedere administrativ. APIA vrea ca începând cu 16 octombrie să efectueze plățile în avans către fermierii eligbili pentru plățile directe precum și pentru anumite măsuri compensatorii de dezvoltare rurală”, anunță Ioan Florin Urs.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.