Plata taxelor online – Aviz favorabil pentru proiectul de lege inițiat de deputatul USR-PLUS Cristian Brian
Proiectul de lege care obligă instituțiile publice să ofere plata taxelor și online, inițiat de deputatul USR-PLUS Cristian Brian la începutul mandatului, a primit ieri aviz favorabil de la Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și de la Comisia pentru industrii şi servicii.
Aceste noutăți vin într-o perioadă în care am vorbit despre digitalizare mai mult ca oricând. Ce până de curând era o îmbunătățire la nivel de activitate instituțională, acum, pe fondul pandemiei, a devenit o necesitate.
Dacă ne raportăm la instituțiile statului, digitalizarea înseamnă pentru cetățeni:
✔️ mai puțin timp pierdut,
✔️ accesibilitate mai mare,
✔️ facilitarea operațiunilor de plată, chiar și pentru cetățenii care se află în imposibilitatea de a se deplasa,
✔️ transparență.
”Cu toate acestea, România se clasează pe ultimele locuri în privința digitalizării. De aceea, sunt necesare intervenții prompte, punctuale, prin proiecte de lege care să încurajeze acest proces, astfel încât toți cetățenii să beneficieze de instrumente moderne în interacțiunea cu instituțiile statului”, – .declară deputatul Brian Cristian.
Proiectul USR PLUS modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, iar termenul de implementare a măsurilor este de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a legii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.