VIDEO | Plan de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii

Din cauza ploilor din ultima perioada Ministerul Sănătăţii a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să colaboreze cu autoritățile locale și să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.

Pentru  a preîntâmpina apariţia de epidemii, direcţiile de sănătate publică vor asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Unde este necesar reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A si tetanosului.

Direcțiile de sănătate publică vor informa populația cu privire la masurile ce trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor respectiv să consume apa îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet, să utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita, să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora, sa evite expunerea prelungita la frig/umezeala, sa respecte igiena individuala iar la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.