Pistoale şi puşti cu aer comprimat depistate în remorca unui automarfar

Pistoale şi puşti cu aer comprimat depistate în remorca unui automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vărşand, judeţul Arad, au descoperit într-un automarfar încărcat cu diverse bunuri, condus de un cetăţean bulgar, 20 arme cu aer comprimat, dispozitive de ochire şi muniţia aferentă, pentru care şoferul nu deţinea documente legale.
În data de 09.04.2012, în jurul orelor 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Sofroniev B., în vârstă de 33 ani, şofer al unui automarfar înmatriculat în Bulgaria care transporta conform documentelor de însoţire diverse bunuri.
Cu ocazia controlului efectuat asupra compartimentului marfă, pe unul dintre paleţi, au fost descoperite 18 cutii în care se aflau: 2 pistoale cu aer comprimat, 18 puşti cu aer comprimat (mărcile Hatsan, Benjamin, Sumatra, Smith&Wesson, Zoraki şi QB), mai multe dispozitive de ochire, muniţie şi accesorii pentru arme.  
În urma verificărilor s-a stabilit că armele sunt neletale iar şoferul nu deţinea documente legale şi autorizaţiile necesare pentru a tranzita frontiera.
Cetăţeanului  bulgar i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit de arme şi muniţii si nerespectarea regimului armelor şi nmuniţiilor. Cercetările continuă, iar la finalizarea vor fi luate măsurile legale ce se impun.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.