VIDEO | Petrecere câmpenească cu scop caritabil la Desești – ”Biserica alături de comunitățile marginalizate”

Petrecere câmpenească cu scop caritabil la Desești. Evenimentul caritabil în aer liber este organizat de Parohia Ortodoxă Desești, alături de Clubul Rotary Voievodal Sighet, pentru a veni în  sprijinul lucrărilor de infrastructură la Centrul de zi pentru familii cu copii ”Sfinții Brâncoveni” și la Campusul de tabere sociale ”Satul Copilăriei – Plaiul Soarelui”.

Evenimentul este organizat pentru a sprijini eforturile depuse de părintele ortodox Ioan Ardelean, cel care a pus bazele proiectului. ”Biserica alături de comunitățile marginalizate”. Proiectul are câteva costuri neeligibile, motiv pentru care, pentru a-și putea materializa obiectivele, are nevoie de spijin financiar. I s-au alăturat cinci parteneri, rpintre care și Clubul Rotary Voievodal Sighet.

”Având în vedere că anul acesta, din cauza pandemiei, Clubul Rotary Voievodal nu a mai organizat Balul Anual, ne-am gândiit să ne alăturăm acestei cauze și să sprijinim eforturile depuse de părintele Ioan Ardelean de la Parohia Ortodoxă Desești pentru a realiza acest proiect. Proiectul se numește ”Biserica alături de comunitățile marginalizate din zona GAL Mara-Gutâi. Proiectul își propune să finalizele lucrările la un Centru de Zi, pentru 70 de copii din comunitățile marginalizate, 130 de adulți aflați în căutarea unui loc de muncă și 60 de bătrâni care necesită un ajutor medical sau chiar o masă caldă. În cadrul proiectului există cheltuieli neeligibile, motiv pentru care, Clubul Rotary Voievodal s-a alăturat proiectului”, spune Gabriela Rosus, membru în Rotary Voievodal, dar și membru în echipa de proiect.

Evenimentul va avea loc luni, 21 iunie, în curtea Parohiei Ortodoxe Desești și va debuta cu prezentarea proiectului, la ora 15:00. Moment urmat de un spectacol folcloric și de o degustare de produse tradiționale.  Participanții la acest eveniment vor achita costul unui bilet de 100 de lei. Cei care dorecs să sprijine această cauzaă, dar nu pot veni fizic la petrecere, o pot face făcând o donație.

La această petrecere câmpeneasă vor fi invitați actorii de la Teatrul Ararat, care vor pune în scenă piesa ”Soacra cu trei nurori”. Vom avea și un ceaun, degustări de mâncăruri tradiționale. Cine nu poate să participe, poate dona într-un cont contracostul biletului, pentru a sprijini acest proiect”, spune Gabriela Rosus.

Rotary Voievodal se mai alătură astfel și unui alt proiect demarat de printele Ioan Ardelean.

Rotary Voievodal a fost foarte încântat de a continua proiectul ”Satul Copilăriei – Plai cu Soare”, inițiat tot de părintele Ioan Ardelean, de a achiziționa case vechi, pe un teren achiziționat de parohie.  Casele vor deservi taberele de artă și de solidaritate, organizate cu sprijinul Fundației HHC de cel puțin 15 ani. În acest loc, ne dorim să avem zece case de tip vechi, care vor avea fiecare câte o tematică, casa olarului, tâmplarului. pictorului, artizanului.  Deocamdată am reușit să realizăm trei case. O parte din contribuție va merge și către acest proiect”, spune Gabriela Rosuș.  

Fiecare participant la petrecerea câmpenească trebuie să poarte măcar un detaliu vestimentar din portul popular.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.