Peter Falk, protagonistul serialului Columbo, a murit la 83 de ani

Peter Falk, protagonistul serialului Columbo, a murit la 83 de ani
Peter Falk, interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV omonim, a murit, joi, la vârsta de 83 de ani.

Un purtător de cuvânt al familiei Falk a declarat pentru site-ul TMZ.com că actorul a murit "liniştit". Cauzele decesului nu au fost precizate, însă actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer. În 2009, un judecător a ordonat plasarea lui Peter Falk sub curatelă, după o veritabilă "bătălie" judiciară între fiica sa Catherine şi soţia lui din ultimii 34 de ani, Shera. În timpul audierilor, un expert medical a declarat că actorul nu îşi mai amintea faptul că a jucat în serialul "Columbo". În opinia acestui expert, Peter Falk a suferit "un declin rapid" al facultăţilor sale mintale în ultimul an.

În afara rolului din serialul "Columbo", Peter Falk a jucat în peste 60 de lungmetraje, printre care se numără "File de poveste/ The Princess Bride", regizat de Rob Reiner în 1987, şi câteva producţii regizate de John Cassavetes.

Actorul american a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", în 1961 şi 1962, pentru rolurile din lungmetrajele "Murder, Inc." de Burt Balaban şi Stuart Rosenberg şi "O poveste ca în filme/ Pocketful of Miracles" de Frank Capra.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.