Peste 6 tone de produse second-hand transportate de un maramureșean, oprite să intre în țară

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu peste șase tone de articole second-hand provenite din Olanda.

Marți, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureșean de 32 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România și transporta articole second-hand (textile) de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din judeţul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de marfă, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 6.359 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu a fost supusă operațiunilor de spălare, dezinfecție și dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul  maghiar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.