Peste 500 de elevi din Țara Codrului au participat la primul tur istorico-educativ ghidat

Peste 500 de elevi din Țara Codrului au participat la primul tur istorico-educativ ghidat, organizat în cadrul proiectului “Maramureș, țara voievozilor, eroilor și sfinților. Repere cultural-istorice pentru tineri”.

Excursia a avut loc ieri și a cuprins principalele puncte istorice, reprezentative pentru Țara Codrului. Astfel, copiii au vizitat Casa Memorială Gheorghe Pop de Băsești, Haiducul Vasile Blidaru, Biserica monument istoric din Buzești, Biserica Sfântul Nicolae din Ardusat, Casa Bay din Seini și Casa Memorială Ion Șugariu din Tăuții Măgherăuș.

Este un adevărat succes faptul că toate școlile din Țara Codrului s-au înscris în cadrul proiectului și mă bucur că există în rândul elevilor curiozitate și apreciere pentru istoria noastră.

Consiliul Județean Maramureș susține acest proiect inedit și doresc să le mulțumesc și să îi felicit pe inițiatorii proiectului pentru această idee și pentru faptul că se implică în comunitate și în educația copiilor maramureșeni”, a transmis Doru Lazăr, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.

Proiectul, care se va derula pe durata lunii mai 2023 și cuprinde realizarea unui tur istorico-educativ în fiecare țară a Maramureșului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.