VIDEO|Peste 34.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări și a unei percheziții domiciliare, peste 34.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Un echipaj al poliției de frontieră al Sectorului Sarasău a observat joi un grup de bărbați care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Piatra mai multe colete voluminoase. S-a încercat  reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au  fugit spre linia de frontieră, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 60 de colete conținând 29.780 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz, acestea reușind să rețină un bărbat, cetățean ucrainean.

Tot joi, în baza unui mandat emis de Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au efectuat o percheziție la un imobil din localitate, care aparține unei femei de 46 de ani. În urma percheziției, polițiștii de frontieră au găsit ascunse într-o anexă 1.380 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, mară care a fost confiscată. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. În aceeași zi, polițiștii de frontieră din același sector au descoperit la graniță alte şase colete, cu 2.978 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 34.800 lei. Și acestea au fost confiscate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.