Peste 250 de participați la bursa locurilor de muncă de la Sighetu Marmației

Peste 250 de persoane au participat la bursa locurilor de muncă organizată astăzi, 7 iulie de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș în Sighetu Marmației.

A fost un eveniment de amploare raportându-ne la târgurile anterioare de job-uri din capitala Maramureșului istoric. Au fost prezenți 27 de agenți economici din diverse zone ale județului și cu activitate în domenii diverse. 510 locuri de muncă au fost oferite celor care au trecut pragul bursei, iar paleta posturilor vacante a fost variată.

Angajatorii au anunțat că au nevoie de ospătari, bucătari, patiseri, barmani, tâmplari, tapițeri, operatori tapițerie, operatori saltele, lucrători montaj tâmplărie, operatori CNC, magazioneri, manipulanți mărfuri, agenți vânzări, personal de întreținere, confecționeri îmbrăcăminte, de ingineri dar și de  muncitori necalificați.

La bursa de astăzi au fost prezente peste 250 de persoane din care circa 120 au fost tineri sub 30 de ani. 152 dintre participanți au fost selectați în vederea încadrării  ulterioare în muncă, iar 11 au primit repartiție, ei urmând să lucreze ca ambalator manual, tâmplar sau barman. Printre cei care au primit repartiție se numără și o ucraineancă cu drept de muncă în România.

Bursa locurilor de muncă din Sighetu Marmației este parte a Proiectului ”Pregătit pentru viitor”, cod mySMIS 150110, pe care AJOFM Maramureș și partenerii săi îl derulează până în 2023. Prin acesta sunt sprijiniți tinerii NEETs să se integreze mai ușor pe piata muncii prin servicii de mediere, formare profesională și îndrumare la locul de muncă. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.