Peste 200 de percheziții domiciliare într-o săptămână

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a susţinut azi o declaraţie de presă privind acţiunile structurilor MAI pentru combaterea infracţionalităţii, precum şi despre activităţile desfăşurate în contextul pandemiei cu COVID-19.

  • În ceea ce priveşte, acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, în special a criminalităţii organizate, în ultima săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne au organizat 33 de acţiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate 207 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupărilor infracţionale. Numărul de percheziţii desfăşurate este în creştere faţă de săptămâna anterioară, când au fost organizate 145 de percheziţii domiciliare.
  • În urma operaţiunilor din ultimele două săptămâni, 100 de persoane au fost arestate preventiv, 123 au fost reţinute, iar 120 au fost plasate sub arest la domiciliu sau control judiciar. De asemenea, s-au dispus măsuri asigurătorii în valoare de peste 27 de milioane de lei.
  • În ceea ce priveşte, acţiunile desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19, în ultima săptămână au fost verificaţi aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60 de mii de operatori economici, 90 de mii de locaţii de interes, printre care 40 de mii de restaurante, terase şi fast-food-uri, precum şi peste 480 de mii de persoane.
  • Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măştii de protecţie, nerespectarea normelor privind distanţarea fizică sau cu privire la organizarea unor evenimente în spaţii pentru care sunt impuse interdicţii ori cu depăşirea numărului de participanţi permis.
  • În urma verificărilor au fost aplicate peste 58 de mii sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei
    De asemenea, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.
  • La acţiunile de control au participat, zilnic, în medie, 6.800 de poliţişti, 4.200 de jandarmi, 155 de poliţişti de frontieră, aproape 2.000 de cadre ISU, precum şi de la IGI şi IGAv, dar şi 2.500 de poliţişti locali, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai ANSVSA, ANPC, ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi ai Ministerului Transporturilor. Au fost situaţii în care verificările au avut loc ca urmare a sesizărilor primite de la cetăţeni.
  • La linia telefonică TEL VERDE au fost primite peste 260 de apeluri telefonice, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 14 judeţe. S-au primit alte 125 de sesizări însoţite de imagini foto/video, ce au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 6 judeţe.

Foto: arhivă

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.