Peste 2.500 de cereri de azil înregistrate în primul trimestru

2.528 de cereri de azil au fost înregistrate de poliţiştii de imigrări, la nivel naţional, în primul trimestru al acestui an. Peste 7.100 de permise de şedere pentru beneficiarii de protecţie temporară au fost emise.

Cererea de azil poate fi depusă personal de oricare străin aflat pe teritoriul României sau într-un punct pentru trecerea frontierei de stat. O persoană este considerată solicitant de azil din momentul manifestării de voinţă, exprimate în scris sau oral, în faţa autorităţilor competente, din care să rezulte că aceasta solicită protecţia statului român. În cazul străinilor minori, cererile de azil pot fi depuse de reprezentantul legal. Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot depune cereri de azil în nume propriu.

Dacă un străin se adresează cu o cerere/memoriu/petiţie în care menţionează că doreşte o formă de protecţie în Romania, i se comunică în scris că este necesar să se prezinte personal la autorităţile competente să primească astfel de cereri. Cererile de azil depuse în afara teritoriului României nu sunt admise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.