Peste 2.000 kg de artificii confiscate la PTF Petea

Peste 2.000 kg de artificii confiscate la PTF Petea
Polițiștii de frontieră sătmăreni cercetează doi cetățeni români în mașina cărora au fost descoperite peste 2.000 kg de artificii transportate ilegal. Întreaga cantitate de marfă a fost confiscată până la finalizarea cercetărilor.

În cursul acestei zile, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase (AESP) al IPJ Satu Mare au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului cu arme și muniții și respectarea legalității importului – exportului, deținerii, comercializării și folosirii de obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.
În jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei a Petea s-au prezentat pentru a intra în țară Ghenadii G., 37 de ani, din județul Harghita, conducând un autovehicul marca Mercedes Benz, înmatriculat în Harghita, și Eduard H., 48 de ani, din Siret, conducând un autoturism Renault Scenic, înmatriculat în Suceava.
Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, la controlul de frontieră colegii noștri au constatat că în cele două mașini se află o importantă cantitate de artificii și petarde.
A fost efectuat un control amănunțit asupra celor două autovehicule și s-a constatat că în Mercedes se află 1.240 kg de obiecte artizanale și de distracții pe bază de amestecuri pirotehnice, iar în Renault erau 788 kg de asemenea obiecte, în total o cantitate de 2.028 kg.
Celor doi conducători auto le-au fost solicitate documentele pentru marfa pe care o transportau. Aceștia au prezentat mai multe facturi și două autorizații. Însă în urma cercetărilor efectuate polițiștii de frontieră au constatat că în autoutilitara Mercedes erau 92 de kilograme de artificii în plus față de cantitatea înscrisă pe factură, iar suceveanul nu avea autorizație pentru transportul unor astfel de materiale, ci doar pentru deținerea și comercializarea de obiecte pirotehnice, dar nu din clasa din care cele transportate fac parte. Mai mult, printre artificiile transportate, polițiștii de frontieră au descoperit și 124 de kg de petarde, a căror deținere și comercializare este interzisă. În plus, bunurile pe care ei le transportau nu sunt omologate și nu sunt marcate corespunzător.
Persoanele au declarat că au cumpărat marfa de la un magazin de profil din Polonia și intenționau să le folosească în noaptea de revelion, când urmau să organizeze focuri de artificii.
Întreaga marfă a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi conducători auto sunt cercetați acum pentru efectuarea de operațiuni cu obiecte pirotehnice fără drept.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.