Peste 13 milioane de lei, investiţii în Aeroportul Maramureş în 2019

Toți banii solicitați de Aeroportul Internațional ”Maramureș” pentru investiții au fost acordați de Consiliul Județean Maramureş. De acum, directorul Dorin Buda nu se mai poate plânge că nu are bani şi va trebui să performeze cu adevărat în activitatea sa.

În ceea ce privește Aeroportul Internațional Maramureș, care reprezintă poarta de intrare în județ, în acest an, Consiliul Județean Maramureș alocă Aeroportului cea mai mare sumă din istoria județului, respectiv 7 milioane de lei pentru funcționare, care să asigure o remunerație mai consistentă angajaților, dar și peste 13 milioane de lei pentru o listă întreagă de dotări care cuprind și gardul perimetral.

”Absolut toate investițiile pe care Aeroportul le-a cerut în acest an au fost acoperite de către Consiliul Județean Maramureș, iar Aeroportul poate deservi orice categorie de aeronave, odată finalizate toate achizițiile. Și în domeniul sportului sumele au fost dublate, de la 2 milioane de lei la 4 milioane de lei, dar și în domeniul culturii finanțările sunt mult mai consistente, urmând să fie împărțite pe trei domenii diferite. În ceea ce privește religia, am dublat, de asemenea, suma acordată cultelor religioase, în timp ce fondul de rezervă bugetară a fost stabilit la trei milioane de lei, bani din care se vor face investiții ca nicio școală din Maramureș să nu mai aibă toaleta în spatele curții”, a declarat Gabriel Zetea, șeful administrației județene.

Deocamdată nu se cunosc amănunte despre stadiul proiectului privind noul terminal al Aeroportului Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.