Peste 11 ore de protest la Piaţa Universităţii, cu ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine

Peste 11 ore de protest la Piaţa Universităţii, cu ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine

Traficul rutier a fost reluat, sâmbătă noaptea, în zona Pieţei Universităţii, atât pe bulevardul Nicolae Bălcescu, cât şi pe bulevardul Regina Elisabeta, după ce timp de mai multe ore a fost blocat de manifestanţi sau de cordoanele de jandarmi.
Sâmbătă, aproximativ o mie de persoane au protestat, peste 11 ore, în Piaţa Universităţii din Capitală, între manifestanţi şi forţele de ordine având loc de mai multe ori ciocniri violente. Printre lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, s-a scandat şi numele dr. Raed Arafat şi au fost aplaudate de fiecare dată ambulanţele sosite pentru a acorda îngrijiri medicale manifestanţilor sau jandarmilor.
Manifestaţia de la Piaţa Universităţii a început în jurul orei 14,00, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, însă, spre seară, protestatarii au ocupat partea carosabilă, blocând circulaţia autovehiculelor.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, susţinea la acel moment că "sunt suficiente efective care sunt pregătite să intervină în cazul escaladării situaţiei", dar îşi manifesta speranţa să nu se ajungă la aşa ceva şi totul să fie paşnic. Forţele de ordine au intervenit însă, în cursul serii, de mai multe ori pentru îndepărtarea de pe carosabil a protestatarilor.
Aceştia s-au îmbrâncit de mai multe ori cu jandarmii, au aruncat către aceştia cu diverse obiecte. Potrivit acestuia, este vorba despre manifestanţi care au agresat forţele de ordine şi au aruncat cu pietre, fumigene şi cărămizi.Manifestaţii de protest au avut loc, sâmbătă, la Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Slobozia, Drobeta Turnu Severin, Ploieşti, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Timişoara, Deva, Braşov.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.