Personalul I.S.U. Maramureş a executat 25 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 25 de intervenţii în ultimele 24 de ore

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 25 de intervenţii în ultimele 24 de ore. Cele mai multe- 17, au fost cele efectuate de medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 9- au fost la traumatisme 5- au fost la diverse afecţiuni medicale şi câte 1- la accident, intoxicaţie şi transport bolnavi. Din total, S.M.U.R.D. Baia Mare a efectuat cele mai multe acţiuni- 8, urmat de  S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei- 4, Vişeu de Sus- 3 şi staţiile S.M.U.R.D. Fărcaşa şi Bogdan Vodă- câte 1 acţiune. În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 8 intervenţii. miercuri,  18.07.2012, în jurul orei 08.20, pompierii Detaşamentului Baia Mare au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren situat pe strada Corbului din municipiu. Intervenţia lor promptă a limitat suprafaţa afectată de flăcări la doar 20 de metri pătraţi. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui foc în aer liber. La 10.20, pompierii băimăreni au acţionat din nou, de această dată la un bloc de locuinţe de pe bulevardul Unirii din municipiu, la înlăturarea unor bucăţi de sticlă de la un acoperiş, care puneau în pericol siguranţa pietonilor.
La 12.25, pompierii  Secţiei Vişeu de Sus au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Repedea. Incendiul a fost localizat şi lichidat dupa circa o oră de luptă cu flăcările. La intervenţie au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.  Au ars 80 de metri pătraţi de acoperiş din lemn învelit cu plăci de azbociment, 12 metri pătraţi perete din lemn şi o bucătărie de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum metalic neizolat faţă de materialele din jur. 
Tot ieri, pompierii au continuat să vină în sprijinul populaţiei afectate de secetă. Astfel, la 13.05, un echipaj al Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş a acţionat alimentarea cu 9000 de litri de apă menajeră a unui grup de patru gospodării din localitatea Suciu de Sus.
La 13.15, pompierii Punctului de lucru Fărcaşa au acţionat la alimentzarea cu circa 35.000 de litri de apă menajeră a unui bazin de apă al primăriei localităţii. În jurul orei 17.00, un echipaj al Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus a acţionat la alimentarea cu circa 18.000 de litri de apă menajeră a unui grup de 9 gospodării de pe strada Poduri din localitate. La 17.40, pompierii băimăreni au intervenit din nou la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe strada Corbului din Baia Mare. Şi de această dată, incendiul s-a declanşat din cauza unui foc în aer lliber.
 În jurul orei 23.10, pompierii Detaşamentului Baia Mare au intervenit la un incendiu izbucnit la o baterie de exhaustare a rumeguşului de la o societate comercială de prelucrare a lemnului din municipiu. Intervenţia lor rapidă a limitat pagubele la circa 3 metri cubi de rumeguş şi 120 de saci filtranţi arşi. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii rumeguşului.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.